Przesłanie Szefa Kuchni oraz Restauracji Pergola jest bardzo proste. Ma być to magiczne miejsce na mapie historycznego Łańcuta, w którym każdy z Państwa odnajdzie, to co w świecie kulinarnych przeżyć jest najważniejsze: dania wykonane tylko i wyłącznie ze świeżych składników, oparte o receptury regionu Karpat oraz kuchni świata.
Obsługa pełna uśmiechu i pogody ducha pomoże w wyborze dań.
Jaka jest Pergola? Jest miejscem pełnym światła dziennego z jasnymi kolorami i obrazami, we wnętrzu pełno świeżych, sezonowych kwiatów, kawiarnia i bar pełen doskonałych alkoholi, win, napojów i soków wyciskanych ze świeżych owoców a także kaw.
POLĘDWICA Z DORSZA
| puree chrzanowe z pietruszki |
rzepa | kalafior | por
" Serdecznie zapraszam na nową zimową kartę do Restauracji PERGOLA "
PRĘGA WOŁOWA
czarny czosnek | pietruszka |
por | marchew | puree z ziemniaków truflowych
RAVIOLI Z ZAJĄCEM I SZPINAKIEM
piana kurkowa | groszek cukrowy
KREM Z PIECZONEGO CZOSNKU
pesto bazyliowe |
orzeszki pini | puder z oliwek
"Jedno z nielicznych miejsc na podkarpaciu, gdzie ważna jest jakość a nie ilość...
Serwis na najwyższym poziomie
Miejsce do nauki gastronomii dla innych restauratorów"
(...) Słowa uznania dla szefa kuchni – cudotwórcy: tak pysznego jedzenia wcześniej nie miałem okazji spróbować – i nie jest to tylko moja opinia. Wszystkie dania były fantastycznie przygotowane (...)